Popis projektu

Hlavním úkolem bylo zařídit a vyzdobit interiér vtlačující osobní styl do prázdného a nepohodlného domova.

Byt se nachází v budově původně postavené jako hotel a později přeměněné na obytný komplex. Celková plocha bytu je 195 metrů čtverečních, projekt se dotkl 75 metrů čtverečních openspace plochy obývacího pokoje, jídelny a kuchyně. Při práci na projektu jsem se musel spíše soustředit na výzdobu prostoru, aniž bych přinesl výrazné změny v rozložení stěn.

Zákazníci jsou dynamický pár středního věku z Ruska. Protože barva byla na prvním místě pro klienta, začali jsme volit vysoký odstín přípravou velkých panelů vzorků barev a během týdne se tyto panely pohybovaly po prostoru podle světelného toku z oken, aby cítily žlutou, zelenou , modré tóny každé barvy. Poté jsme do jídelny přidali francouzskou tapetu s papírem podloženou papírem. Spoje obložení stěn jsou záměrně patrné.

Mezi nepochybné výhody bytu patří blízkost rybníka a malebné výhledy. Mezi nevýhody patří neúspěšné uspořádání strukturálního sloupu v interiéru. Aby to zamaskovali, byl postaven oboustranný krb, který tvořil oblast s pohovkou, dvěma křesly a pohovkou. Spolu s majitelem bytu tuto oblast vtipně přezdívali „kuřácký salonek, představující si rozhovory mužské společnosti nad doutníkem. Zvláštní je, že v této rodině nikdo nekouří.

Krb je parní, protože podle švýcarských předpisů nelze krby na bioethanol instalovat v bytech bez komína. Přesněji řečeno, zařízení, která spalují z 0.3 litru bioethanolu za hodinu, což odpovídá přenosu tepla 2 kW, nelze použít uvnitř bez systému odvodu spalin.

Část nábytku se přestěhovala z předchozího malého bytu klientů, například kožená pohovka v karamelové barvě. Snadno se přizpůsobil novému interiéru díky změněné konfiguraci: pouf, který se používal samostatně, se stal součástí pohovky, čímž se zvýšil počet sedadel. Výběr židlí v jídelně se ukázal jako obtížný a k mému překvapení sama klientka navrhla neobvyklou variantu designu vyrobenou z kovové síťoviny s područkami a koženým sedákem. Podle architekta modely vypadají obzvláště harmonicky na pozadí teplé sisalové stěny a mramorového stolu.

Dubový jídelní stůl se také přesunul z předchozího bytu. To neodpovídalo proporcím nového prostoru, proto bylo rozhodnuto jej použít atypickým způsobem. Dům má nyní dva jídelní stoly, z nichž jeden se stal horizontální knihovnou a vítá majitele a hosty uspořádáním fotoalb, designových knih a zvláštních dekoračních předmětů. Staré a nové objekty spojuje klidná přírodní paleta. Povrchová úprava a doplňky dodávají textury: jasanové dubové dřevo, sisalová tapeta, elegantní látky na polštáře a hladké rostlinné hedvábné koberce se mísí v harmonickém interiéru.